Bouw en sloopafval
Ga je verbouwen of slopen? Dan komt er veel afval vrij. Een bouw- en sloopafval-container is dan wel zo handig.
Voor 23:59 besteld= Volgende werkdag geleverd!
Wat is bouw- en sloopafval?
Bouw- en sloopafval ontstaat tijdens het verbouwen of renoveren van een woning. Het afval bestaat uit materiaal dat niet meer gebruikt kan worden, omdat het niet meer functioneert of aan vervanging toe is. Bouw- en sloopafval bestaat voornamelijk uit hout, plastic, papier, steenachtig materiaal en metalen.
Wat doen wij met bouw- en sloopafval?
Het bouw- en sloopafval wordt door Afval.nl gesorteerd en voor 90% hergebruikt als grondstof. Heb je alleen puin, dan kun je een puincontainer huren. Daarnaast is het mogelijk om aparte containers te huren voor verschillende afvalsoorten, zoals hout of grofvuil, wat zowel duurzamer als financieel voordelig kan zijn.
Wat moet je doen met bouw- en sloopafval?
Bij bouw- en sloopprojecten komt er vaak veel afval vrij, van beton en bakstenen tot dakpannen en gipsplaten. Nu vraag je jezelf misschien af hoe je dit op een goede manier kunt afvoeren? Om dit afval efficiënt en milieuvriendelijk af te voeren, is het huren van een bouwafval-container een slimme keuze.
Bij het huren van een afvalcontainer is het belangrijk om de juiste container te kiezen voor de afvalsoort die je wilt afvoeren. Of je nu grote hoeveelheden bouwafval, zoals beton, dakleer, en zand wilt afvoeren of specifieke items zoals elektrische apparaten of tuinafval, er zijn containers beschikbaar die aan je behoeften voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwafval-container voor gemengd afval, dat verschillende materialen kan bevatten, of een specifieke bouw-en sloopafval-container voor grotere hoeveelheden.
Wat valt er onder bouw & sloopafval?
Onder bouw- en sloopafval vallen de afvalsoorten:
- Grofvuil of huisraad
- Schoon puin (Let op! Bij 10 m3 container max. 50%)*
- Gips
- Hout
- Zand / Grond (maximaal 10%)
- Metalen
- Glas (zoals flesglas of oude ramen)
- Papier / Karton
- Plastics
- Kunststoffen
Wat valt er niet onder bouw- en sloopafval?
Er zijn uiteraard ook zaken die niet onder bouw- en sloopafval vallen. De volgende afvalstromen worden als verontreiniging beschouwd en mogen om die reden niet worden aangeboden als gemengd bouw- en sloopafval. Als je onderstaande afvalstromen in een bouw- en sloopafval-container gooit, krijg je een nacalculatie.
- Klein gevaarlijk afval (zoals verf, accu’s, batterijen en olie)
- Elektronische apparaten (deze kun je kosteloos inleveren bij jouw gemeentewerf)
- Asbest of asbestverdacht afval (zoals golfplaten)
- Dakafval (zoals dakleer, dakgrind of bituum-afval)
- Koelkast / vriezer
- Autobanden
- Keramisch glas
- Asfalt
- Verbrand hout
- Matrassen (deze kun je gratis inleveren bij je gemeente of de winkel waar je jouw nieuwe matras hebt gekocht)
- Chemisch afval
Afval in alle soorten en maten
Weg ermee, de juiste container voor elk soort afval
Sluit je aan bij meer dan 9000 tevreden klanten
Klanten geven ons een 8.9! We blinken uit in onze snelle levering en top service. Lees wat klanten over ons zeggen.
Tips voor het efficiënt omgaan met bouw- en sloopafval
Ga je verbouwen of renoveren? Dan weet je vast dat je te maken krijgt met bouw- en sloopafval. Het is belangrijk om dit afval op een efficiënte manier af te voeren. Hier wat handige tips die je kunt gebruiken tijdens het klussen:
- Plan vooruit: Zorg ervoor dat je op tijd een bouwcontainer huurt, zodat je klussers niet hoeven te wachten en direct aan de slag kunnen. Zo verlies je geen kostbare tijd! Denk ook aan de juiste afmetingen van de container en het soort afval dat je wilt afvoeren.
- Houd rekening met de buren: Probeer je buren zo min mogelijk overlast te bezorgen. Informeer ze vooraf over de verbouwing en werk zoveel mogelijk tijdens gangbare uren. Je kunt ook even checken of er geen speciale regels zijn in jouw buurt.
Wat gebeurt er met bouw- en sloopafval na inzameling?
Nu vraag je je misschien af wat er eigenlijk gebeurt met al dat bouw- en sloopafval nadat het door ons is ingezameld. Het afval wordt gesorteerd en zoveel mogelijk gerecycled. Zo krijgen die oude materialen een nieuw leven.
Ontdek Afval.nl voor al je bouw- en sloopafval
Heb je veel rotzooi na je verbouwing en wil je graag van al het bouw- en sloopafval af? Daar helpen we graag bij. Neem gerust contact met ons op.
Veelgestelde vragen
Welke container heb ik nodig voor bouwafval?
Als je afval hebt dat vrijkomt tijdens het bouwen, kun je het beste een bouwafval-container huren. Deze is hetzelfde als de bouw-en sloopafval-container.
Welke container heb ik nodig voor sloopafval?
Als je afval vrijkomt tijdens het slopen, kun je het beste een sloopafval-container huren. Deze is hetzelfde als de bouw-en sloopafval-container.
Wat is het verschil tussen bouwafval en puin?
Bouwafval ontstaat bij een verbouwing en kan bestaan uit puin, bakstenen, beton en gipsplaten. Puin valt onder de categorie bouwafval.
Wat is de definitie van bouw- en sloopafval?
Bouw- en sloopafval is het afval dat vrijkomt bij het verbouwen, slopen en bouwen.